GRIGORIOS ILARIDIS


Grigorios Ilaridis maakt werk met behulp van zijn persoonlijke archief, dat omschreven kan worden als een beeldkluis. Op basis van foto's gemaakt tijdens zijn reizen, persoonlijke herinneringen, kunsthistorische referenties en popcultuur, construeert hij levendige en speelse collages die dienen als de eerste blauwdruk voor zijn artistieke verkenning.


Hij brengt deze creaties tot leven door ze via het beeldhouwproces in tastbare vormen te vertalen, met behulp van materialen als acryl, brons, metaal, gips, was, enz.Door op ingewikkelde wijze twee- en driedimensionale elementen te combineren, creëert Ilaridis een contrast dat het digitale en het sculpturale overbrugt tot een levendige artistieke dialoog.


Als fragmenten van een groots mozaïek combineert hij zijn eigen ervaringen tijdens zijn jeugd in België met de mythologie uit zijn geboorteland Griekenland, waardoor een expressieve wereld ontstaat die als toegangspoort dient voor de kijker om zich te verdiepen in zijn eigen interpretaties en associaties.

ENGNL